Το σπάνιο, νόστιμο φαγώσιμο Baorangia emilei (Barbier) Vizzini, Simonini, Gelardi (=Boletus aemilii Barbier, Boletus spretus Bertèa, Boletus emilei Barbier) (Β368, WH61, G/Β192, C6/2462, D74, JM370, Fu4/10, Cο1680, Κ3-534, Κ5-246, SMJ134, boletales.com, LE89) καρποφορεί από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο (Νοέμβριο στα παράκτια), μοναχικά ή κατά μικρές ομάδες, σε δάση πλατυφύλλων (καστανιάς, οξιάς, δρυός (Κ), αριάς ή ήμερης κουμαριάς), σε μεσογειακά οικοσυστήματα και παράγει μεγάλα βασιδιώματα με ροδοκόκκινο ή αιματοκόκκινο καπέλο (διάμ. 5 12 (17) εκ), που εμφανίζει γαλαζοβιολετιές κηλίδες στο άγγιγμα, αρχικά ξεθωριασμένους, κιτρινωπούς πόρους, σχετικά κοντούς σωλήνες (0,4-0,8 εκ.), έκκεντρο, οξύληκτο ή ξεκάθαρα κωνικό πόδι (4,5-9 x 3-7 εκ.), ελλειπτικά-ατρακτόμορφα βασιδιοσπόρια ((8,5) 10,5 12 (13) x (3) 3,5 4,5 μm) και αρνητική αντίδραση στο Melzer’s, σε όλο το βασιδίωμα. Πηγή: Γιώργου Κωνσταντινίδη: Boletales-Βωλιτοειδή (αδημοσίευτο αρχείο)