Το κοινό, φαγώσιμο Lactarius deliciosus (L.) Gray (=Lactarius deliciosus f. rubescens J.Aug. Schmit, Lactarius deliciosus var. piceae Vassilkov, Lactarius deliciosus var. violascens Ces. & De Not., Lactarius japonicus (Kawam.) Lj.N. Vassiljeva) (C1/166, Μ1/51, JM620, D949, Jο302, Cο1551,P80, G311, Bο80, Δ116, Π34, Mο454, Κ3-489, Κ5-231 και ως Lactarius deliciosus f. rubescens: Cο1552) καρποφορεί από τον Μάιο έως τον Δεκέμβριο, κατά ομάδες, στο έδαφος, ανάμεσα σε βελόνες, σε αμμώδη πευκοδάση και παράγει μεγάλα βασιδιώματα με πορτοκαλιές χρωματικές ζώνες στο κολλώδες καπέλο (διάμ. 4-11 (20) εκ.), πορτοκαλιά λακκάκια στο πόδι, μυρωδιά φρούτου, καροτί-πορτοκαλί γάλα που δεν μεταχρωματίζεται ή (πρώην Lactarius deliciosus f. rubescens) κοκκινίζει πολύ γρήγορα και αργότερα αποκτά καφετιά-κρασάτη απόχρωση και ελλειπτικά βασιδιοσπόρια (7,5-9 x 6-6,5 μm) με μικρά φύματα και ατελή δικτυωτή διακόσμηση. Πηγή: Γιώργου Κωνσταντινίδη (αδημοσίευτο αρχείο)