Το κοινό, φαγώσιμο σε νεαρή ηλικία όσο ο θρόμβος παραμένει συνεκτικός και λευκός Lycοperdοn perlatum Pers. (FMI3-133, GA185, BK2/518, C1/335, M4/369, JM210, D089, Jο357, P249, G503, Bο304, Bu196, Δ426, Π222, J475, Κ3-826, Κ485, Κ5-399, ΚΥ214) παράγει αρχικά λευκωπά και αργότερα καφετιά αχλαδόμορφα βασιδιώματα (ύψος 3-5 (8) εκ. και διάμ. 2-5 (6) εκ.) με ευθείες κωνικές (με στρογγυλή βάση) προεξοχές μήκους 1-2 χιλ. και κόκκους στη βάση, ενδοπηρίδιο που σχίζεται κατά την ωριμότητα στην κορυφή σχηματίζοντας κυκλικό πόρο, σφαιρικά βασιδιοσπόρια ( 3-4,5 μm) με μικρά, κοκκώδη φύματα (0,2-0,4 μm), με κοντή ουρά (1 μm) και θραύσματα από υπολείμματα στηριγμάτων και ελαστικές, καφετιές, υφές κόμης (πλάτους 2,5-5 (7) μm) με σποραδικούς πόρους, χωρίς διαφράγματα. Πηγή: Γιώργου Κωνσταντινίδη: Επίγειοι Γαστρομύκητες (αδημοσίευτο αρχείο)